AYDIN / EFELER - Umurlu İmam Hatip Ortaokulu

OKULUMUZUN TANITIM VİDEOSU

Mrt

Okulumuz, 5/A sınıfı ile birlikte 'All About Us' isimli eTwinning projesine ortak oldu. Proje kapsamında 5/A sınıfı öğrencilerimiz, farklı etkinlikleri sınıflarında gerçekleştirecekler; aynı zamanda hem ulusal hem de uluslararası ortaklarımız ile paylaşımda bulunacaklardır. Web 2 araçlarının yoğun bir şekilde kullanılacağı proje süresince öğrencilerimizin İngilizce öğrenme konusunda öz güvenlerinin artması beklenmektedir.

Mrt

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen 'English Together' projesi kapsamında İngilizce Öğretmenimiz Berna AKYOL, katılmış olduğu seminer sonrası 5/A sınıfımız öğrencileri ile 'Find Someone Who' etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında öğrencilerimiz, hem eğlendiler hem İngilizce konuşma becerilerini geliştirdiler.

Mrt

Yoğunlaştırılmış İngilizce programının uygulandığı 5/A sınıfı öğrencilerimiz 'Health' ünitesini işledi. Sağlığımızı ilgilendiren cümlelerin İngilizce ifadelerinin öğrenildiği ünite sonunda, öğrencilerimiz hazırladıkları poster sunumlarını arkadaşları ile paylaştı.

Mrt

1.  dönem sonunda başarı gösteren 5/A sınıfı öğrencilerimizden Elmira DEMİRCİ ve 6/A sınıfından Hanife ÇAĞIN başarı belgesi ile ödüllendirildiler. Ayrıca 5/A sınıfından Yüsra KANER 'Word Hunter' belgesini almaya hak kazandı. İngilizce Öğretmenimiz Berna AKYOL, 2. dönemde de öğrencilerimizin başarılı bir bir şekilde İngilizce öğrenmeye devam edeceklerini belirtti.

Mrt

Yoğunlaştırılmış İngilizce programımız kapsamında 5/A sınıfımızda 'Health' ünitesi işlendi.  Ünite kapsamında öğrencilerimiz hem hastalıkları İngilzce ifade edebilme Kural ve kalıplarını öğrendiler hem de İngilizceyi kullanarak hastalıklar konusunda cümle kurup, kendilerini ifade edebildiler.

Mrt

Proje sınıfımız 5/A öğrencileri, ders programlarında yer alan 'Daily Routines' ünitesi kapsamında sınıf arkadaşlarına sunum yaptılar. Etkinlikte öğrencilerimiz gün içinde gerçekleştirdikleri rutinleri İngilizceyi kullanarak etkili bir şekilde ifade edebildiler.

Mrt

Yoğunlaştırılmış İngilizce programının yürütüldüğü okulumuzun yabancı dil uygulama sınıfı açıldı. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah OKUMUŞ, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan ÖZCAN ve beraberlerindeki heyet katıldı. İngilizce öğretmenimiz Berna AKYOL tarafından dil sınıfında gerçekleştirilen uygulamalar ve dil programı hakkında kapsamlı bilgiler katılımcılara aktarıldı.

Mrt

Yoğunlaştırılımış İngilizce programımız kapsamında yabancı dil dersliğimizde İngilizce Okuma bölümü oluşturuldu. Öğrencilerimiz boş vakitlerinde ve ders aralarında bu noktaya gelip, İngilizce kütüphanemizden kitaplarını seçip okuyabiliyorlar. Böylelikle hem daha çok kelime öğreniyor hem de kitap okumanın her dilde ne kadar keyifli bir hobi olduğunu deneyimliyorlar.

Mrt

Okulumuz 5/A sınıfı öğrencileri İstanbul/Beşiktaş Hasan Ali Yücel Ortaokulunda okuyan öğrenci kardeşleriyle mektup arkadaşı oldular. Yoğunlaştırılmış İngilizce programı kapsamında başlayan uygulamada, öğrencilerimiz belirli aralıklarla mektup arkadaşlarına mektuplar yolluyor, İngilizceyi etkili kullanarak kendilerini ve şehrimizi tanıtıyor. Aynı zamanda da arkadaşlarından gelen mektupları okuyup İngilizce okuma becerilerini geliştiriyorlar.

Mrt

Okulumuz 5/A sınıfı öğrencileri 'Directions' etkinliğinde keyifli vakit geçirdiler. Hazırladıkları maket yapıları kullanarak, İngilizce yer ve yön tariflerini uygulamalı olarak öğrendiler.

Mrt

Okulumuz yabancı dil ağırlıklı sınıfları olan 5/A ve 6/A sınıfları yoğun İngilizce derslerini gerçekleştirdikleri sergi ile pekiştirdiler. Ders sürecinde, role play etkinliklerinde kullandıkları materyalleri, tüm okul arkadaşlarının ve öğretmenlerinin beğenisine sundular.

Mrt

Yabancı dil ağırlıklı sınıflarımız 10 Kasım Atatürk'ü anma gününe İngilizce katkı sundular. 5/A ve 6/A sınıfı öğrencilerimiz Atatürk'ün hayatını ve kişilik özelliklerini okul arkadaşlarıyla İngilizce olarak paylaştılar. Ayrıca öğrencilerimizin günün anlam ve önemine ilişkin hazırladıkları İngilizce pano tüm arkadaşlarının ve öğretmenlerinin beğenisini topladı.

Mrt

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Kutlamalara yabancı dil ağırlıklı sınıflarımız da düzenledikleri etkinlikler ile katkı sağladı. 5/A sınıf öğrencileri Mustafa Kemal isimli şarkıyı İngilizce olarak söyledi. Ayrıca öğrencilerimizin hazırladığı 29 Ekim temalı pano İngilizce olarak, okul arkadaşlarının ve öğretmenlerinin beğenisine sunuldu.

Mrt

Yabancı dil ağırlıklı 6/A sınıfımız öğrencileri 'Yummy Breakfast' ünitesinde eğlenceli vakitler geçirdiler. Hazırladıkları kahvaltı tabaklarını panoda sergileyip, role play etkinliğe ile konuyu pekiştirdiler.